Maak nu een afspraak

010 - 222 97 97
telefoon icon telefoon icon plus icon

Mondhygiëne

Mondhygiëne voor een goede algemene gezondheid. Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis naar de tandarts met een basisverzekering.

Mondhygiene

Mondhygiëne

Wist u dat een slechte mondhygiëne ook een negatieve invloed kan hebben op uw algemene gezondheid? Mondhygiëne is daarom, net als mondverzorging, ontzettend belangrijk voor uw gebit. Om de optimale conditie van uw gebit en tandvlees te behouden is het grondig reinigen en onderhouden van uw tanden van groot belang. Door middel van het grondig poetsen van uw gebit, en het regelmatig bezoeken van een tandarts of mondhygiënist, kunnen u en uw gezin de mondhygiëne gemakkelijk op peil houden.

Mondhygiëne behandeling van een tandarts 

Een tandarts zorgt ervoor dat u zo min mogelijk last heeft van gebitsaandoeningen en behandelt deze wanneer nodig. Tijdens een consult zullen onze tandartsen uw gebit grondig onderzoeken. Vervolgens wordt het eventueel overtollige tandplak en tandsteen verwijderd. Tijdens het consult observeren tevens de conditie van uw tandvlees. Door regelmatig een bezoek te brengen aan de tandarts of een mondhygiënist kunt u uw mondhygiëne voor een groot deel goed onderhouden!

Behandeling van een mondhygiënist

Naast een consult bij de tandarts is het tevens verstandig om een consult bij een mondhygiënist in te plannen. Een mondhygiënist heeft namelijk als doel tandbederf en tandvleesaandoeningen te bestrijden en te voorkomen. Hiervoor kan een mondhygiënist verschillende behandelingen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het geven van advies, het in kaart brengen van de conditie van uw tandvlees, het aanbrengen van fluoride, het reinigen van de worteloppervlakken onder het tandvlees, het maken van gebitsafdrukken en het polijsten van de vullingen. In de meeste gevallen wordt de noodzaak van een behandeling bij de mondhygiënist vastgesteld door uw tandarts. De mondhygiënist kan in overleg met de tandarts lokale verdovingen uitvoeren en nieuwe gaatjes behandelen. Bij Tjan Tandheelkunde werken er diverse gespecialiseerde mondhygiënisten in de praktijk, u kunt dus gemakkelijk een afspraak maken voor een behandeling.

Wilt u uw mondhygiëne op peil houden? Maak dan direct een afspraak bij een van onze gespecialiseerde en ervaren mondhygiënisten.