Maak nu een afspraak

010 - 222 97 97
telefoon icon telefoon icon plus icon

Kunstgebit

Een functioneel gebit voor elke leeftijd!

Kunstgebit

Kunstgebit

Heeft u al zo lang als u kunt bedenken last tijdens het kauwen, schaamt u zich voor uw gebit, of kampt u al jaren met vervelende gebitsklachten die niet overgaan? Een uitneembare prothese, in de volksmond ook wel kunstgebit  genoemd, is een van de meest toegepaste technieken ter vervanging van de tanden en kiezen. In de laatste jaren is door nieuwe technieken het uiterlijk, evenals de kwaliteit van deze prothesen ontzettend verbeterd. Zo is een kunstgebit niet alleen functioneel, maar zorgt het ook weer voor een stralende lach!

Verschil tussen een kunstgebit en een partiële prothese

Wanneer er sprake is van het ontbreken van een of meerdere tanden kan men er voor kiezen om een gedeeltelijke prothese te plaatsen. Wanneer men het hele gebit wilt vervangen, zal men een volledige prothese (ook wel kunstgebit) moeten laten plaatsen. In beide gevallen zijn de prothesen uitneembaar. Om lang plezier te kunnen hebben van de prothesen, en dus om het kwaliteitsbehoud evenals de persoonlijke gezondheid te bevorderen, is het belangrijk dat u uw prothese goed reinigt. Dit kunt u dan ook het beste doen met de speciale reinigingsmiddelen en protheseborstel.

Omdat het laten plaatsen van een kunstgebit niet een beslissing is die u binnen één dag neemt, begrijpen onze specialisten dat u hier veel informatie voor nodig heeft. Daarom staan de specialisten en de tandtechnicus van Tjan Tandheelkunde voor u klaar om antwoord te geven op alle vragen. Wij nemen graag voor u de tijd in een persoonlijk gesprek. 

Hoe werkt de behandeling? 

Wanneer u kiest voor een kunstgebit dan wordt deze speciaal op maat voor u gemaakt. Allereerst wordt er met een afdruklepel een afdruk gemaakt van uw mond en de afstand tussen uw kaken. Hierna zal onze specialist definitieve tandafdruken maken voor een juiste, en nauwkeurige pasvorm van uw nieuwe gebit! Aan de hand van deze afdrukken zullen er zogenoemde 'beetplaten' worden gevormd, waarna de prothese in was wordt gemaakt. Natuurlijk kan hierna de prothese nog worden aangepast, en kan ook de kleur evenals de vorm naar wens worden gekozen. Ook wordt de juistheid van de beet nogmaals gecontroleerd. Tijdens uw laatste afspraak zal het kunstgebit worden geplaatst. 

Wilt u graag meer informatie over de behandeling en/of de prothese? Of wilt u graag een consult inplannen? Voor onze praktijk in Capelle kunt u ons telefonisch bereiken via 010 - 258 18 08. Voor onze praktijk in Nesselande kunt u ons telefonisch bereiken via 010 - 222 97 97. Daarnaast kunt u te allen tijde mailen naar info@tjantandheelkunde.nl. Ons team met specialisten staat voor u klaar.