Maak nu een afspraak

010 - 222 97 97
telefoon icon telefoon icon plus icon

Mondzorg kinderen

Ons team van specialisten staat ook klaar voor het melkgebit van uw kind. Dit, omdat het een cruciale rol speelt in de ontwikkeling van het blijvende gebit. Mondverzorging op jonge leeftijd is dan ook ontzettend belangrijk.

Mondzorg voor kinderen

Het melkgebit speelt een cruciale rol voor de ontwikkeling van het blijvend gebit. Daarom is het belangrijk om kinderen vroeg aan te leren hoe ze hun gebit moeten verzorgen

Voor een gezond gebit
Aan een gezond gebit, daar heb je je leven lang plezier van. Het melkgebit van kinderen speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van een blijvend gebit. Een gezond gebit is namelijk cruciaal voor een goede algemene gezondheid. Daarnaast adviseren we u om uw kind op jonge leeftijd mee te nemen naar de tandarts. Zo kan uw kind spelenderwijs wennen aan een tandartsbezoek. Door regelmatig de tandarts te bezoeken kunnen we problemen voortijdig aanpakken en oplossen.

Bezoek regelmatig met uw kind de tandarts:
Rond de leeftijd van 2 jaar raden wij u aan om minstens tweemaal

per jaar langs te komen. Het gebit van een kind is nog niet volledig
uitgehard. Daarom zijn kinderen gevoeliger voor gaatjes en tanderosie.
Door regelmatig de tandarts te bezoeken kunnen we problemen
voortijdig aanpakken en oplossen. 

Gratis mondzorg tot 18 jaar met een basisverzekering:
Kinderen tot 18 jaar kunnen gratis naar de tandarts. Zo kan uw kind,

gemakkelijk een gezonde basis leggen voor het melkgebit én het
blijvende gebit.

Tandenpoetsen bij een kind
Het is van belang dat kinderen op jonge leeftijd al leren hoe ze hun gebit schoon en gezond kunnen houden. Hiermee voorkomt u op latere leeftijd gebitsproblemen en angst voor de tandarts. Tjan Tandheelkunde geeft u graag advies over hoe u het beste de tanden van uw kind kunt poetsen. U kunt beginnen met tandenpoetsen, wanneer de eerste tandjes van uw baby doorkomen. Poets zachtjes, en maak gebruik van een zachte, kleine baby- of peutertandenborsteltje. Een kleine beetje juniortandpasta voor uw baby is al voldoende. 

Fluoride advies
Fluoride zorgt voor een extra bescherming van het gebit en is een veilige en effectieve manier om gaatjes te voorkomen. Fluoride maakt het glazuur van het gebit namelijk harder en biedt bescherming tegen zuurstoten. Het gebit wordt hierdoor minder kwetsbaar. U kunt gebruik maken van fluoride tandpasta om beginnende gaatjes te herstellen of te voorkomen.

Kiezen sealen bij kinderen
Sealen, oftewel het afdichten of verzegelen van één of meerdere kiezen. Om te voorkomen dat er gaatjes ontstaan, kunnen de kiezen worden geseald. Tijdens de behandeling maakt de tandarts of mondhygiënist de kies schoon. Vervolgens wordt het oppervlak wat opgeruwd. Zo kan de lak, die sealant wordt genoemd, goed hechten. De sealant wordt aangebracht en de groef in de kies wordt afgedicht.

Sealen gebeurt vaak bij kinderen wanneer de kiezen in het geheel zijn doorgebroken. De nieuwe kiezen zijn het meest kwetsbaar en kunnen door middel van het sealen extra worden beschermd tegen gaatjes.

Mondzorg voor kinderen? Maak direct een afspraak